Hudvård

Vara vacker - och förbli vacker

Genom att vårda din hud ser du inte bara fräsch ut, du håller också ett av kroppens viktigaste organ frisk och välfungerande.

Hyn förändras.

Vår hud är ett anatomiskt mästerverk. Den täcker en yta av ungefär två kvadratmeter, väger omkring fyra kilo och är människokroppens största organ. Den fungerar som ett skydd mot omgivningen men är samtidigt ett mycket fint känselorgan.
Huden åldras gradvis i en process som börjar redan innan de första rynkorna blivit synliga. Ett flertal faktorer bidrar till detta: hudens egen förnyelse saktar ned; fett-och vatteninnehållet i cellerna förändras och underhudens fettlager blir mindre. Dessutom försämras genomströmningen av blod till huden när vi blir äldre. Alla dessa faktorer innebär att vår hud behöver mer omsorgsfull omvårdnad när vi blir äldre. Från 25-årsåldern och framåt har de flesta kvinnor redan fått sina första linjer runt ögon och mun. Det är de delar av ansiktet som är mest i rörelse så det är naturligt att det är där som hudens elasticitet först avtar. Redan när man närmar sig trettioårsåldern börjar hyn bli torrare. Efter fyrtiårsdagen blir linjerna runt ögonen och munnen allt tydligare. Hyn förlorar alltmer elastin, som är en viktig ingrediens i den struktur som stöttar huden. Ringar under ögonen kan nu utvecklas till påsar. Under och efter övergångsåldern, avslutningsvis, genomgår huden tydliga förändringar, tunna linjer utvecklas till rynkor och huden blir slappare och ojämn. Skador förorsakade av solen för många år sedan tar nu också ut sin rätt genom grov och ojämn hy. Olika ålderstecken visar sig eller blir mer tydliga än förut. En jämn, ren och rosig hy är för oss närmast en symbol för hälsa. Huden behöver framförallt två saker för att kunna utstråla hälsa på det sättet: fukt och fett.
En daglig rengöring är viktig för att försäkra dig om att din hud alltid är återfuktad och fri från de förorenande ämnen som den möter varje dag. Genom att använda en rengöringskräm för att avlägsna giftämnen från hudens yta och ett ansiktsvatten för att få porerna att dra ihop sig efteråt ser du till att gifterna inte samlas. En närande fuktkräm håller din hud återfuktad och verkar samtidigt som en skyddande hinna.

Varför välja syntetiska produkter när det finns naturliga?

Jag jobbar med Rosenserien. Rosenserien är en svensk hudvårdsserie av mycket hög kvalité. Serien passar för hela kroppen och för hela familjen. Produkterna är rent biologiska med råvaror som är kända för att inte vara allergiframkallande och är inte heller testade på djur. De är fria från syntetiska tillsatser och parfym - med en fräsch doft av rosenolja - som även många doftallergiker tål. Produkterna är pH-balanserade, vilket innebär att de har samma pH-värde som din hud. Rosenserien är en biologisk ,naturlig, aktiv hudvårdsserie med en balans av vitaminer, mineraler, proteiner, spårämnen och antioxidanter.

Riinas Massage & Hudvård
Riina Östman
Certifierad massör, frisk & skönhetsterapeut och hälsopedagog
Östra Dalgatan 8 (Linden) 891 32 Örnsköldsvik
tel: 0660 -156 10 / 070 - 635 13 86